TJIG 2022 – Ohjeita kilpailijoille

TJIG 2022 Lajiohjelma ja ilmoittautuminen Ruokailu ja majoitus Ohjeita kilpailijoille

Tapahtumaan ovat tervetulleita myös katsojat!

Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen vuoden 2022 TJIG-tapahtumaan kilpailukalenterin kautta (7.3. mennessä): https://kilpailukalenteri.fi/?cs=16&nid=29642
M/N 17 sarjan on mahdollista ilmoittautua 8.3. mennessä. Viimeisen päivän ilmoittautuminen suoraan mailitse: elisa.hakanen@pyrinto.fi.

Pysäköinti
Messu –  ja urheilukeskuksen parkkipaikat ovat veloituksetta käytössä koko viikonlopun.

Kilpailukanslian aukioloajat:

Pe 11.3. klo 12.00-21.00
La 12.3. klo 8.30-19.00
Su 13.3. klo 8.30-17.00

Kilpailukanslia sijaitsee A-hallin aulassa.

Osanoton varmistus
Osanoton varmistusta ei ole.

Jälki-ilmoittautumiset
Kisapäivinä ei oteta jälki-ilmoittautumisia eikä lajeja voi enää vaihtaa.

Kilpailunumero
Kilpailijalla on yksi ja sama numero koko kisojen ajan. Numeroa on käytettävä kaikissa lajeissa. Numerot jaetaan kilpailukansliasta. Suurille seuroille (osallistujia vähintään 20) on tehty omat seurakuoret. Näissä tapauksissa toivotaan seuran edustajan ottavan kaikki numerot mukaansa.

Ollaan vastuullisia – otetaan omat hakaneulat mukaan!
Tampereen Pyrintö haluaa olla vastuullinen kilpailujärjestäjänä. Mikäli sinulta löytyy hakaneuloja kotoa, otathan ne mukaan omaan kilpailunumeroosi. Järjestäjällä niitä toki tarpeen vaatiessa löytyy.

Tänä vuonna emme painata erikseen käsiohjelmaa. Tarvittavat tiedot löytyvät kisasivuilta, tuloslistasta sekä hallin seinillä olevilta ilmoitustauluilta. Osallistujat ja tulokset ovat nähtävillä ainoastaan tuloslistassa.

Verryttelyalue
Verryttelyalueena toimii B-halli. Huomioithan, että siellä myös kilpaillaan pituudessa ja kuulassa.

Loppukilpailuun alkueristä (10-15 sarjat)
Sileillä pikamatkoilla viisitoista (15) nopeinta pääsee finaaleihin. Alkuerien kahdeksan nopeinta (sijat 1-8) pääsevät A-finaaliin ja juoksijat sijoilta 9-15 B-finaaliin. B-finaalit juostaan takasuoralla (ratoja 7), A-finaalit etusuoralla. Erävoittokaan ei siis välttämättä takaa loppukilpailupaikkaa. Mikäli kahdeksannella sijalla on kaksi tai useampi samalla ajalla, juostaan A-finaali 9 radalla. Tässä tapauksessa B-finaalissa juoksevat juoksijat sijoilta 10-16. Mikäli kahdeksannella sijalla on kolme tai useampi samalla ajalla, ratkaistaan A-finaaliin pääsijät arvalla. Mikäli 15. sijalla on kaksi tai useampi samalla ajalla, ratkaistaan B-finaalin viimeinen paikka arvalla.

Pikamatkojen A- ja B-finaalit
A- ja B-finaalit ovat erillisiä kilpailuja. Koko kilpailun kahdeksan ensimmäistä sijaa tulevat A-finaalin tuloksista ja sijat 9-15 määräytyvät B-finaalin tulosten mukaan.

Suorat loppukilpailut
Aitajuoksut ja pitkät matkat sekä N/M 17 60m juostaan suoraan loppukilpailuina. Aitajuoksuissa tehdään eräjaot tilastojen perusteella. Kuuma erä juostaan viimeisenä.

Kenttälajien suorituskerrat
Kenttälajien suorituksia on kaikissa sarjoissa 3+3, siten, että kaikki hyppäävät kolme (3) kierrosta ja kahdeksan (8) parasta vielä kolme (3) finaalikerrosta.

Varsinkin pituushypyissä saatetaan joutua hyppäämään ensimmäiset kolme kierrosta useammassa ryhmässä, eri aikaisesti. Tällöin pyritään sijoittamaan tilastoissa kärjessä olevat urheilijat jälkimmäiseen ryhmään, jolloin todennäköisesti päästään jatkamaan suoraan kolmen kierroksen finaalia. Mikäli hypätään useammassa ryhmässä, on ryhmien välillä noin 10 min tauko askelmerkkien ottamista varten.

P/T 15/14 300m aidat
7 aitaa, alkusileä 50m, väli 35m, loppusileä 40m, aitakorkeus 76,2 cm

Riman korotukset
Tarkentuvat lähempänä tapahtumaa.

Omien välineiden käyttö
Omat heittovälineet jätetään kilpailukansliaan tarkastusta varten viimeistään 90min ennen lajin alkua. Tarkastetut välineet viedään järjestäjien toimesta kilpailupaikalle ja urheilija saa ottaa oman välineensä kilpailupaikalta mukaan vasta koko kilpailun päätyttyä. Omat kilpailuvälineet ovat kaikkien heittäjien käytettävissä koko kilpailun ajan, myös kolmella viimeisellä kierroksella, jolle pääsevät 8 parasta heittäjää. Keihään kärki tulee olla suojattu kumitulpalla tai vastaavalla, jotta sillä voidaan heittää hallissa. Kisakanslia ei vastaanota suojaamattomia keihäitä eli ne tulee olla suojattuna urheilijan toimesta.

Kaikki kiekonheitot heitetään normaaleilla kiekoilla. Kumikiekkoja ei siis käytetä.

Tulokset
Tulokset ovat nähtävillä tuloslista.com – palvelussa.

Palkintojen jaot
Palkinnot jaetaan mahdollisimman nopeasti lajin päätyttyä. 10-13- sarjoissa palkitaan henkilökohtaisissa lajeissa kuusi parasta ja 14-15 sarjoissa kolme parasta.

Huoltajat
Suuren osallistujajoukon takia huoltajien ja valmentajien paikka on vain ja ainoastaan katsomossa sekä A-hallissa mainosaitojen takana. Sisäkentälle ovat oikeutettuja vain kilpailijat ja toimitsijat.

Kahvio
Kahvio palvelee koko viikonlopun. Myynnissä kahvia, virvokkeita, makeaa ja suolaista. Lämmintä kisaruokaa on saatavilla lauantaina ja sunnuntaina. Kahviossa maksutapana on käteinen ja kortti.

Live-striimaus
Aamulehti livestriimaa TJIG:n koko viikonlopun ajan.

Intersport Lielahden myymälä
Intersport Lielahden myymälä palvelee A-hallin aulassa lauantaina ja sunnuntaina.

Ensiapu
Kilpailupaikalla on koko ajan paikalla ensiaputaidon omaava henkilö. Haaverin sattuessa otathan yhteyttä lähimpään toimitsijaan. Hän hälyttää apua paikalle.

Sosiaalinen media
Sosiaalisessa mediassa toivotaan käytettävän #tjig2022

Tärkeitä puhelinnumeroita
Pääsihteeri Elisa Hakanen         050 352 0982
Kilpailun johtaja Jukka Hosio   050 557 2271

Tsemppiä kisoihin!