VALINTA- JA JOUKKUEJAKOPÄIVÄOHJEITA

Mikä on valintapäivä?

Joukkuevalinnat järjestetään kilpa- ja edustusjoukkueille kerran vuodessa, kaudenalussa elokuussa. Valinnoissa on tarkoitus löytää jokaiselle harrastajalle tulevaa kautta varten omia taitoja ja tavoitteita vastaava joukkue. Valinnoissa hakijat näyttävät omat yksilötaitonsa sekä tekevät stuntteja valmentajien suunnittelemissa ryhmissä. Valintaharjoitukset alkavat lämmittelyllä, sen jälkeen valmentajat arvioivat harrastajien akrobatia- ja stunttitaitoja. Kaikki valinnoissa tapahtuva arvioidaan lämmittelystä loppuun asti niin fyysinen- kuin psyykkinen kyvykkyys.

Valintojen jälkeen valmentajat sijoittavat harrastajat tulevaksi kaudeksi sellaiseen joukkueeseen, jonne taitojen, henkisen kehityksen ja tavoitteidensa puolesta harrastaja arvion mukaan parhaiten sopii.

Tule ajoissa paikalle. Ota mukaasi harjoitteluvaatteet, cheer-/sisätreenikengät ja juomapullo.

Miten valitsen, mihin joukkueeseen haen?

Ennen valintapäivää kannattaa miettiä, kuinka paljon olet valmis panostamaan lajiin, sillä edustus- ja kilpajoukkueessa harjoittelu vie paljon aikaa ja vaatii sitoutumista. Joukkueissa treenaaminen vaatii työtä ja panostusta myös omalla ajalla. Ajankäyttö vaikuttaa edustus- ja kilpajoukkueessa harrastavan perheeseenkin, sillä joukkueissa on läsnäolopakko. Myös lomajaksot joukkueissa ovat tarkoin määriteltyjä. Kilpa- ja edustusjoukkueen toimintaan sitoudutaan koko kaudeksi kerralaan, elokuusta touko-/kesäkuuhun. Mikäli sinulla ei ole motivaatiota kilpajoukkueen vaatimaan harjoittelutahtiin, ilmoittaudu seuran muihin joukkueisiin: kaikille löytyy varmasti sopiva harrastejoukkue/ryhmä missä on mukava jatkaa harrastamista.

Olen joukkueen vanha harrastaja, tarvitseeko minunkin tulla valintoihin?

Kyllä tarvitsee. Valintapäivässä kaikki joukkueen harrastajat arvioidaan uudelleen. Kaikilla hakijoilla on siis yhtäläiset mahdollisuudet tulla valituksi joukkueeseen. 

Miten valintaharjoituksiin ilmoittaudutaan?

Joukkueenjako-harjoituksiin ja joukkuekarsintoihin ilmoittaudutaan sähköisesti ennalta ilmoitettujen kaavakkeiden kautta. Lomakkeessa kysytään mm. joukkue johon ensisijaisesti haet, taitoja ja muita valintaan liittyviä kysymyksiä. Kaavakkeet löytyvät nettisivujemme etusivulta.

Mitä jos en pääse paikalle valintoihin?

Suosittelemme aina ensisijaisesti olemaan valintapäivänä paikalla. Hakijoita on parhaimmillaan useita kymmeniä per joukkue, joten paikan päällä pääsee näyttämään parhaiten lajitaidot, oman asenteen sekä ryhmässä toimimisen taidot. Valintatilaisuudessa pääset myös juttelemaan valmentajille sekä näkemään muita joukkueeseen hakevia. Mikäli et pääse valintapäivään voi joukkueeseen hakea myös videohaulla. Hakulomake on sama kuin paikan päälle tulevilla, mutta hakulomakkeessa ilmoitetaan, että ei pääse paikalle, jolloin hakulomake ohjaa täyttämään osiota, johon lisätään videoita harrastajan taidoista.

Miksi on tärkeä olla valinnoissa paikalla?

Laji on arvostelulaji ja totutamme kilpa- ja edustusjoukkueen harrastajia jo valintavaiheessa siihen, että heitä arvioidaan. Lajissa kilpailupäiviä on vähän ja kilpailupäivänä tehtävä suoritus ratkaisee, jolloin myös valintapäivä toimii painetestinä hakeville harrastajille. Osaan joukkueistamme valintamme on tiukka ja esim. 100 harrastajaa saattaa havitella paikkaa joukkueesta, jonne otetaan vain n. 30 harrastajaa. Harrastajan ollessa paikalla on valmentajien helpompi arvioida harrastajaa kokonaisvaltaisemmin ja tarvittaessa keskustella harrastajan tai vanhemman kanssa sopivasta joukkueesta. 

Onko mahdollista, että urheilija ei halutessaan pääse hakemaansa joukkueeseen?

On mahdollista. Tavoitteemme on, että jokainen harrastaja voi harrastaa itselleen sopivan tasoisessa joukkueessa, jonne hän sopii parhaiten taitojen ja tavoitteidensa puolesta. Mikäli valinnoissa ei aukea paikka haettuun joukkueeseen, tarjoamme paikkaa muista joukkueistamme.

Miten joukkueeseen päässeet ilmoitetaan?

Joukkueen valmentajat ilmoittavat kaikille valinnoissa olleille joko soittamalla tai viestitse mihin joukkueeseen ovat tulleet valituksi. Ilmoitus valinnasta tulee usein vasta valinnoista seuraavana päivänä. Mikäli et saa ilmoitusta olethan yhteydessä joukkueen valmentajiin tai PCT:n toimistolle.

TERVETULOA PCT:N VALINTAPÄIVÄÄN!