USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET JA VASTAUKSET

Milloin pääsee mukaan? 

Paras aika aloittaa on vuoden alussa tammikuussa tai syksyllä elokuussa. Joukkueet ottavat uusia aloittelijoita mukaan kuitenkin läpi vuoden, mikäli ryhmissä on tilaa. Edustus- ja kilpajoukkueita täydennetään joulu- ja kesäkuussa järjestettävillä joukkueenvalintapäivillä uutta kilpailukautta varten.

Miten etsin itselleni sopivan ryhmän?

Jos olet lajin vasta-alkaja, kannattaa aloittaa harjoittelu aloittelijatason ryhmissämme. Taitojen karttuessa voi siirtyä seuran muihin harraste- ja kilparyhmiin omien taitojen ja tavoitteiden mukaan.

Mitä pitää osata kun tulee uutena? Onko kilparyhmiin karsintoja?

Mitään ei tarvitse osata ennakkoon, pelkkä iloinen ja reipas asenne riittää! Alkeis- ja harrasteryhmiin ei ole mitään taito- tai muita vaatimuksia, kaikki ovat tervetulleita mukaan! Edustus- ja kilparyhmiin valitaan harrastajat kaksi kertaa vuodessa joukkueenvalintaharjoituksissa, niissä on tarkoitus löytää tiettyyn joukkueeseen tietyn tasoisia harrastajia niin, että kaikilla on mukavaa ja turvallista harjoitella omalle taito- ja motivaatiotasolleen sopivia asioita.

Miten ilmoittaudun mukaan?

Tutustu joukkueisiin joukkuesivulta ja soita tai lähetä sähköpostia toimistolle osoitteeseen mukaan.pct(at)gmail.com. Sieltä saat lisätietoja joukkueen toiminnasta. Aloittelijajoukkueisiin voit ilmoittautua TÄSTÄ.

Paljonko tämä harrastus maksaa?

Kilpacheerleading on suhteellisen edullinen liikuntaharrastus. Kaikille pakollisia maksuja harrastuksessa ovat Tampereen Pyrinnön vuosittainen jäsenmaksu, Suomen Cheerleadingliiton lisenssi (pakollinen vain kilpaileville harrastajille), joka lunastetaan kalenterivuodeksi kerrallaan sekä joukkuekohtainen kausimaksu, joka maksetaan syksyisin ja keväisin. Edustus- ja kilpajoukkueilla on lisäksi pakollisia leiri- ja kilpailumatkamaksuja sekä varustehankintamaksuja, mutta nämä joukkueet myös keräävät rahaa talkootöillä ja esiintymisillä kattaakseen lisäkustannuksia. Lue lisää Maksut-sivulta!

Mitä maksuilla saa?

Pyrinnön jäsenmaksu liittää sinut seuran jäseneksi ja saat mm. Pyrintöläinen-lehden 4 krt vuodessa sekä muita jäsenetuja. Lisenssi sisältää Suomen Cheerleadingliiton jäsenyyden sekä lisenssistä riippuen vakuutuksen ja kilpailuluvan. Kausimaksulla saat oikeuden käyttää seuran esiintymispukuja, lisäksi maksulla katetaan mm. pukujen huoltamisesta, valmennuksesta ja harjoitustilojen vuokrista koituvia kustannuksia.

Missä harjoitukset pidetään?

Pyrintö Cheer Team harjoittelee omilla halleillaan Nekalassa, PCT-hallilla ja PCT-minihallilla. PCT-hallin osoite on: Kuoppamäentie 10, 33800 Tampere ja PCT-minihallin käyntiosoite on: Ahlmanintie 59-63, 33800 TampereHallit sijaitsevat hyvien kulkuyhteyksien varrella. Linja-autot 4Y, 31 (Pysäkki: Liikennelaitos), 10 (Pysäkki: Seurakuntatalo) ja 12 (Pysäkit: Viinikankatu 44 ja 49, Nekalan koulu) ajavat lähelle hallia. 

Millaiset varusteet pitää olla?

Urheiluvaatteet, sisäpeli- tai aerobic-kengät (tai vastaavat) sekä juomapullo riittävät. Jos olet hankkimassa varusteita kuten harjoituskenkiä seurassamme, suosimme väriltään valkoisia kenkiä.

Millainen seura PCT on?

Tampereen Pyrintö on perinteikäs monien lajien urheiluseura, jonka cheerleading-jaostossa harrastaa ja kilpailee yli 700 harrastajaa.  Seurasta löytyy harraste- ja kilpailumahdollisuus kaiken ikäisille ja -tasoisille harrastajille, aina aloittelijoista edustustason kilpailijoihin. Toimintamme on pitkälle organisoitua, ohjaajat koulutettuja ja meillä myös vanhemmat pääsevät toimintaan mukaan niin halutessaan. Rakennamme toimintaa terveiden ja urheilullisten arvojen kautta ja pitkäjänteisesti, tavoitteenamme on tarjota turvalliset harjoitusolosuhteet kaikille harrastajille ja kehittää kilpajoukkueiden tasoa tasaisesti korkeammalle.

Olen jo harrastanut lajia toisessa seurassa ja olisin kiinnostunut jatkamaan PCT:ssä, kuinka toimin?

Voit ottaa yhteyttä Pyrintö Cheer Teamin sähköpostiosoitteeseen mukaan.pct(at)gmail.com tai soittaa numeroon 044-238 2852 ja kysyä onko toivomassasi ryhmässä tilaa. Mikäli tilaa on, pääset jatkamaan harrastustasi kesken kaudenkin. Mikäli taitotasoasi vastaava ryhmä on täynnä, pääset aloittamaan seuraavan kauden alussa tammi- tai elokuussa. Mikäli olet parhaillaan aktiivisesti kilpaileva, toisesta seurasta siirtyvä SM-tason urheilija, vastaat itse siirtomaksun suorittamisesta Suomen Cheerleadingliittoon ja toimisto auttaa sinua täyttämään siirtopaperit.

Tervetuloa Pyrintöön!