MAKSUT

Harrastaminen PCT:ssä edellyttää jäsen- ja kausimaksun sekä SCL:n lisenssin ja vakuutuksen maksamista.

1. KAUSIMAKSU

Kausimaksut kaudella 2024-2025 ovat:

 • 8krt kurssit 95€ (Vaahtosammuttimet, starttikurssit)
 • 1krt/vk mikrot 195€ (Active Cheer, Twinkles, Candles )
 • 1krt/vk minit, junnut ja aikuiset 235€ (Glitters, Glam, Halo, Brights, Starlights, Pyro, Rockets, Heatwave, Keepers)
 • 2krt/vk minit, junnut ja aikuiset 295€ (Halogens, Bling, Solar, Sunbeams, Sunrise, Shimmer, Shine, Sizzle, Glow, Wildfire, Firestorm ja Heat)
 • 3 krt/vk lajiharjoitukset 325€ (Sparks, Flickers, Lightnings, Flames, Inferno, Flares)
Kausimaksu muodostuu ilmoittautumisen yhteydessä. Lukuvuoden aikana maksetaan sekä kevät- että syyskauden kausimaksu. Syyskauden kausimaksu kattaa joukkueen syyskauden harjoittelun (elo-joulukuu) ja kevätkauden kausimaksu kattaa joukkueen kevätkauden harjoittelun (tammi-toukokuu). Kausimaksuun sisältyy harjoituksia kunkin joukkueen kauden vakioharjoitusvuorojen määrien mukaisesti. Huomioithan, että joukkueet eivät harjoittele koulujen lomien aikana (syys-, joulu ja hiihtoloma) sekä juhlapyhinä. Kausimaksuilla katetaan mm. harjoitustilojen vuokrat, ohjaajien ja valmentajien palkkio- ja/ tai matkakuluja sekä valmentajien koulutuskuluja. Uudet harrastajat voivat kokeilla harjoituksia kerran maksutta.

2. JÄSENMAKSU

 • 30€ Laskutetaan kerran vuodessa kevään kausimaksun yhteydessä
 • Ajankohtaiset jäsenedut löydät Tampereen Pyrinnön nettisivuilta
 • Jäsenmaksuihin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä Tampereen Pyrinnön toimistolle: toimisto@tampereenpyrinto.fi

3. LISENSSI

 • Pakollinen harraste- tai kilpailulisenssi ostetaan omatoimisesti Suomisportista 1.8.2024 alkaen ja lisenssi tulee olla hankittuna 31.10.2024 mennessä.
 • Saatavilla myös vakuutuksellinen lisenssi
 • Koskee vain 7-vuotiaita ja sitä vanhempia
 • Lisätietoa: https://scl.fi/harrastajalle/lisenssit/
 • SIIRRY TÄSTÄ LISENSSIN OSTOON >>
 • Epäselvissä lisenssiasioissa voit ottaa yhteyttä joukkueen valmentajaan, PCT:n toimistoon (cheerleading@pyrinto.fi) tai Suomen cheerleadingliitoon office@scl.fi.

 4. VAKUUTUS

 • Jokaisella harrastajalla tulee olla oma vakuutus. Varmistathan, että vakuutus kattaa cheerleadingin.
 

5. OHEISMAKSUT (kilpajoukkueet)

Kilpajoukkueilta laskutetaan kauden aikana erikseen oheisharjoittelumaksu, koska joukkuekohtaisia ylimääräisiä valmennuksia/ulkopuolisia valmentajia ei ole sisällytetty kiinteisiin kausimaksuihin. Oheismaksuilla tarkoitetaan lajivalmennuksen extratoimintaa ja ulkopuolista valmennusta kuten:

 • fysiikkavalmennus
 • mentaalivalmennus
 • akrobatiavalmennus
 • leirit (Varalassa tai omalla hallilla)
 • ulkopuolisten leiriohjaajien / demoryhmien palkkiot
 • one to one keskustelut urheilijan ja valmentajan välillä (kehitys/ palaute/ tavoitekeskustelu) 30min (5€/per 30min).
 • joukkueen mahdolliset extra treenit
 • joukkueen mahdollinen yhteinen virkistystoiminta
 • toimistokulut

Näet jokaisen joukkue-esittelyn kohdalta joukkueen tarkemmat oheismaksusummat, sisällön sekä laskutusaikataulun (2-6krt lukuvuoden aikana). Oheismaksut laskutetaan kaikilta joukkueen jäseniltä tasavertaisesti, eikä mahdollisia yksittäisiä poissaoloja hyvitetä (pl. Varalan leirit ennakkoon sairastodistusta vastaan). Oheismaksut ovat laskettu joukkueen koon mukaan, jonka vuoksi sama valmennus voi olla eri hintainen eri joukkueilla. Mikäli olet sairastumisen takia sivussa pidempään ja sinulta löytyy lääkärintodistus, otathan yhteyttä toimistoon.

Kilpajoukkueiden joukkue-esittelyt ja maksut löydät: TÄSTÄ 

6. KILPAILUMAKSUT (kilpajoukkueet)

 • Joukkueet kilpailevat 1-6krt kilpailukaudessa, tarkemmat arviot löydät jokaisen joukkue-esittelyn kohdalta.
 • Kilpailumatkan hinta riippuu kilpailuiden sijainnista ja mahdollisesta yöpymisestä. Kilpailut laskutetaan n. 2vk ennen kisoja.
  • 70€-260€ päiväkisat ja yhden yön kilpailumatkat
  • n. 300€ kahden yön kilpailureissut
  • Hinta sisältää osallistumismaksut, matkustuskulut, (kisa)ruokailun (pl. omat välipalat / extra ruokailut), mahdollinen majoitus, laskutuskulut, hallinnolliset kulut, valmentajien ja huoltajien kulut (osallistuminen, ruokailu, matkat, majoitus, lisenssi), kilpailupukujen kuluja, rekvisiittakuluja, kilpailumusiikin kuluja ja muita kilpailuasustekuluja (hiukset, meikki jne.).

7. MUUT KULUT (kilpajoukkueet)

Muita kauden aikana tulevia kuluja ovat mm. varustekulut (valkoiset cheer-kengät, alusshortsit, sukat, meikit, pampulat ym.), mahdolliset seuravaateostokset sekä joukkueen yhteinen virkistys.

 

PCT:N LASKUTUSKÄYTÄNNÖT

Uudet harrastajat voivat kokeilla harjoituksia kerran maksutta. Virallinen lopetusilmoitus tulee tehdä välittömästi, mikäli uusi harrastaja ei halua jatkaa kokeilukerran jälkeen. Saapuessaan toisiin treeneihin, katsotaan harrastajan sitoutuneen mukaan kaudelle sekä kausimaksun maksamiseen. Virallinen lopetusilmoitus tehdään sähköpostitse osoitteeseen cheerleading@pyrinto.fi ennen toisia treenejä. Tällöin saapunut lasku mitätöidään harrastajan osalta. Henkilö on maksuvelvollinen niistä laskuista, jotka hänelle on lähetetty ilmoittautumispäivän sekä virallisen jäseneroamisilmoituksen lähettämispäivän välisenä aikana, ellei muusta ole tänä aikana erikseen sovittu yllä mainituin tavoin.

Huom! Jo maksettuja kausi- jäsenmaksuja ei palauteta, mikäli jäsen päättää lopettaa jo sitouduttuaan kauteen (lue laskutuskäytännöt sairastumisen tai loukkaantumisen osalta).

Laskutustiedot

Täysi-ikäinen harrastaja tai alaikäisen harrastajan huoltaja on vastuussa omien tietojen päivittämisestä myClubiin. Täysi-ikäinen harrastaja tai alaikäisen huoltaja on vastuussa siitä, että hän on täyttänyt järjestelmään oikean laskutussähköpostiosoitteen sekä muut tiedot. Mikäli laskutusosoite vaihtuu, on täysi-ikäisen harrastajan tai alaikäisen huoltajan vastuulla päivittää uusi osoite järjestelmään. Huom! PCT:n laskutus tapahtuu aina sähköpostilla. Huoltaja/huoltajat vastaavat alaikäisen harrastajan kaikista harrastukseen liittyvistä maksuista.

Maksuhuomautukset ja perintä

Jaoston lähettämien laskujen maksuaika on normaalisti 14 päivää. Mikäli laskua ei ole maksettu eräpäivään mennessä tai noudatettu toimiston kanssa sovittua maksujärjestelyä, noudatamme seuraavaa perintäprosessia:

 • 14vrk eräpäivän jälkeen lähetämme muistutuslaskun
 • 14vrk muistutuslaskun jälkeen lähetämme ilmoituksen tulevasta harjoituskiellosta sekä uuden muistutuslaskun, johon on lisätty 5€ muistutuslisä.
 • 7pv harjoituskieltoviestin lähettämisen jälkeen asetamme harjoituskiellon voimaan, mikäli lasku on edelleen maksamatta. Urheilija voi osallistua treeneihin vasta kun erääntyneet laskut on maksettu tai maksusuunnitelmasta on sovittu toimiston kanssa. Harjoituskiellosta joudumme ilmoittamaan myös joukkueen valmentajille.
 • Mikäli emme saa suoritusta erääntyneisiin laskuihin, jatkamme perintätoimia.

Huomaathan, että mikäli laskua ei makseta viitenumerolla, se ei kirjaudu myClubiin eikä näin ollen näy maksettuna. Mikäli laskun maksaja ei ole itse yhteydessä asian korjaamiseksi, korjataan lasku maksetuksi viimeistään tiliotteen saapuessa, mikäli maksu on yhdistettävissä tiettyyn laskuun / harrastajaan. Siihen asti maksu näkyy avoimena tai erääntyneenä.

Noudatamme myös seuraavia maksukäytäntöjä:

 • Ennen kilpailumatkalle lähtöä tarkastetaan, että jokainen kilpailumatkalle lähtijä on maksanut kilpailumaksun ja että hänellä ei ole erääntyneitä laskuja. Mikäli harrastajalla on erääntyneitä laskuja, lähestytään häntä sähköpostitse. Tällöin ilmoitetaan, että kilpailumatkalle lähtö ei ole mahdollista laskujen ollessa maksamattomia, ellei maksusuunnitelmasta olla sovittu toimiston kanssa (tästä ilmoitetaan myös ko. joukkueen valmentajille ja joukkueenjohtajille). Mikäli edelleenkään kilpailun lähtöpäivänä maksuja ei ole maksettu tai maksusuunnitelmaa tehty, evätään harrastajan kilpailumatkalle lähtö.
 • Mikäli harrastaja on tilannut varusteita, niitä ei toimiteta harrastajalle ennen kuin mahdolliset erääntyneet maksut on maksettu tai maksusuunnitelmasta sovittu.
 • Mikäli harrastaja on ilmoittautunut uudelle kaudelle ja hänellä on erääntyneitä maksuja, hän voi aloittaa harjoittelun vasta kun maksut on maksettu. Valintapäiviin osallistuminen (kilpajoukkueet) tai kauden ensimmäisiin treeneihin osallistuminen (harrastejoukkueet) ei ole mahdollista, mikäli harrastajalla on erääntyneitä maksuja seuraa kohtaan.
 • Seurasiirtoa ei hyväksytä, mikäli harrastajalla on erääntyneitä tai avoimia laskuja. Siirto hyväksytään vasta, kun maksut ovat maksettu.
 • Huom! Maksujen perintää jatketaan, vaikka harrastaja lopettaisi harjoittelun. Mikäli harrastaja palaa takaisin seuraan harjoittelemaan otetaan ilmoittautuminen vastaan vasta, kun erääntyneet maksut ovat maksettuna.
Maksuaika ja osamaksu
Mikäli harrastajalla on heikko taloudellinen tilanne, voidaan laskuille pyynnöstä myöntää maksuaikaa edellyttäen, että henkilöllä ei ole edeltäviä maksuhäiriöitä tai jaoston laskuja perinnässä. Pyyntöä tehdessä on ilmoitettava päivämäärä, jolloin maksu on kuitattu kokonaisuudessaan. Maksuaikaa on mahdollista saada maksimissaan 3kk eräpäivästä.
Laskuja voi maksaa pyynnöstä myös osissa. Osamaksun maksuerät voi päättää itse. Pyyntöä tehdessä tulee ilmoittaa päivämäärä, jolloin maksu on kuitattu kokonaisuudessaan (max. 3kk eräpäivästä) sekä montako maksuerää tarvitsee. Maksusuunnitelmia myönnetään kauden aikana maksimissaan kaksi kertaa per lasku.
Varainkeruu
Jaostossa toteutetaan tarvittaessa varainkeruutalkoita. Varainkeruumyyntiin toivomme kaikkien osallistuvan itselle sopivalla panoksella. Kerätyillä tuotoilla katetaan osa toiminnan kuluista ja tällä tavoin pyritään pitämään harrastusmaksut mahdollisimman alhaisin, hankkimaan uusia varusteita sekä taata laadukas treeniympäristö. Joukkueet voivat toteuttaa myös omia sisäisiä varainkeruukampanjoitaan kauden aikana jaostomyyntien lisäksi. Jaoston tai joukkueiden myynneistä ei voi ostaa itseään ulos, vaan jokaiselle toimitetaan myyntiartikkelit sovitusti.

Perhealennukset
Useamman harrastajan talouksien perhealennukset anotaan erikseen kauden alussa (cheerleading@pyrinto.fi). PCT:ssä saat perhealennusta -20%, kun useampi perheenjäsen harrastaa jaostossamme. Perhealennuksen saavat perheet, joissa samasta perheestä harrastaa vähintään kaksi henkilöä PCT:n joukkueissa. Alennus lasketaan edullisimmasta kausimaksusta.
Huomaa myös moniryhmäalennus -20%. Moniryhmäalennuksen saavat harrastajat, jotka harjoittelevat kahdessa eri jaostomme joukkueessa. Alennus lasketaan edullisimmasta kausimaksusta.
Jos samasta perheestä tulee myöhemmin kauden aikana mukaan lisää jäseniä, tulee jokaisesta tehdä perhealennuspyyntö erikseen. Alennus myönnetään ainoastaan kausimaksuista.
Maksuohjeet:
Käytä maksaessasi laskussa näkyvää viitenumeroa ja maksa laskulla oleva summa kokonaisuudessaan, ellei sinulla ole voimassaolevaa sopimusta osamaksusta kyseistä laskua koskien. Mikäli samaa viitenumeroa käytetään useamman kerran eri laskuille tai maksettu summa ei täsmää laskulla olevan summan kanssa, lasku ei kirjaudu järjestelmään maksetuksi kokonaisuudessaan ja tällöin laskusta (tai sen maksamatta jääneestä osasta) aiheutuu muistutusmaksu.
Poissaolot ja loukkaantumiset
Tilapäisiä poissaoloja ei korvata rahassa. Mikäli harrastaja joutuu loukkaantumisen tai sairauden takia keskeyttämään kauden, voi hän lääkärintodistuksella hakea kausimaksusta palautusta. Palautuksen määrä katsotaan sen mukaan missä kohtaa harrastaja jää pois joukkueesta. Lääkärintodistus toimitetaan jaoston toimistolle cheerleading@pyrinto.fi palautuksen saamista varten.
 
Harrastuksen lopettaminen

Jos harrastaja lopettaa seurassa, tulee hänen ilmoittaa asiasta omille valmentajilleen sekä sähköpostitse toimistolle: cheerleading@pyrinto.fi. Sähköpostilla vahvistetaan eroaminen seurasta. Samalla saamme tietoa siitä, miksi harrastaja on lopettanut ja voimme kehittää toimintaamme entistä paremmaksi. Huomaathan, että edustusjoukkueita sitoo erillinen kausisopimus ja mahdollinen lopettaminen tulee aina erikseen keskustella valmentajien ja toimiston kanssa.

 

Lopettanut harrastaja on velvollinen maksamaan avoinna olevat maksut ja lunastamaan seuran kautta tilaamansa tuotteet lopettamisesta huolimatta. Mikäli laskujen maksun kanssa on ongelmia, olethan ensisijaisesti yhteydessä jaoston toimistolle sähköpostitse osoitteeseen cheerleading@pyrinto.fi.

 

Vähävaraisten perheiden tukeminen lasten urheiluharrastusten kustannuksissa

 • Kaupungit ja kunnat
 • Hope ry
 • Mannerheimin lastensuojeluliiton paikallisyhdistykset
 • Pelastakaa Lapset ry
 • PCT:n Tulikummit- projekti (ota yhteys PCT:n toimistoon)
Päivitetty 20.6.2024