Tampereen koululaishiihdot alakoulut kilpailuohje

Tampereen koululaishiihdot / Alakoulut 2017

Kilpailupaikka ja -aika: Kaupin urheilupuisto, Kuntokatu 5, tiistaina 7.3. klo 10 (tytöt) ja keskiviikkona 8.3. klo 10 (pojat)

ILMOITTAUTUNEET TYTÖT ja POJAT sunnuntaina 5.3. 18:50 mennessä saapuneet.

LÄHTÖLISTAT:

TYTÖT (arvottu 6.3. klo 16:30, numerointi muutettu klo 19:15 kun selvisi että suunnitellut kilpailunumerot eivät vielä ole saapuneet…)

POJAT (arvottu 6.3. klo 16:50)

TULOKSET:

TYTÖT (8.3. klo 7:30)

POJAT (8.3. klo 12.15)

Kilpailunumerot noudetaan kouluittain kilpailukansliasta, Kaupin huoltorakennuksen alakerrasta. Numerot kiinnitetään hakaneuloilla hiihtäjän rintaan, ja numeron saa pitää muistona kisasta.

Kilpailuaikataulu selviää parhaiten lähtölistasta, joka julkaistaan tässä maanantaina 6.3. Lähtölista löytyy kilpailupäivänä myös Kaupin huoltorakennuksen ilmoitustaululta.

Kilpailussa hiihdetään molempina päivänä ensin perinteisen hiihtotavan sarjat ikäjärjestyksessä nuorimmista alkaen, ja sitten kun kaikki perinteisen hiihtäjät ovat maalissa, vapaan sarjat myös ikäjärjestyksessä.

Lähtöön on saavuttava hyvissä ajoin ennen omaa lähtövuoroa. Hiihtäjät itse ja huoltajat/opettajat huolehtivat kellon seuraamisesta. Lähtöväli on puoli minuuttia, joten jos lähdössä on 10 numeroa omaa aikaisempi hiihtäjä, on oman lähtöön aikaa vielä 5 minuuttia. Koska sää ei ole erityisen kylmä, ei lähtöjonossa seisoskelu paljoa haittaa ja paikalla voi olla jo ajoissa.

Kaikki sarjat hiihtävät noin 1km lenkkiä. Sarjat 10v ja 11v hiihtävät 1km lenkin kertaalleen ja sarjat 12v ja 13v hiihtävät 1km lenkin 3 kertaa. Ladun varrella on nuoliopasteet ja risteyskohdissa väärät reitit on suljettu kolmionmuotoisilla ratamerkeillä, joilla on myös reunustettu lähtö- ja maalialueen kaistat.

kaupin latuja 2017 koulut

Kilpailun aikana kisalatuja käyttävät vain kilpailijat. Hiihtovuoroaan odottavat tai jo hiihtäneet voivat verrytellä joko Niihaman suuntaan (pesäpallokentälle pain) lähtevillä laduilla. Maalialueella liikkuminen muuten kuin maaliin tultaessa on ehdottomasti kielletty.

Perinteisen hiihtotavan kilpailussa ei saa hiihtää luistelutekniikalla. Mutkissa saa toki ‘askeltaa’ eli käyttää kääntymistekniikkaa. Latua on annettava kun sitä pyydetään, mutta kukaan ei saa tahallaan estää toisen hiihtoa.

Palkinnot (mitalit kolmelle parhaalle) jaetaan kilpailun päätyttyä paikan päällä – osalle sarjoista saatetaan ajan salliessa jakaa palkinnot jo aiemmin kilpailun vielä ollessa käynnissä

Kilpailijoille tarjotaan mehua hiihdon päätteeksi, ja opettajat saavat kahvin & pullan (vaikka eivät hiihtäisikään :). Kahvia, mehua ja pullaa on myös myytävänä kisakahviossa.

Tervetuloa!

Lisätiedot/kysymykset: kilpailun johtaja Pasi Rajala 040 5464925

 

 

 

Leave a Comment