Korista pienestä pitäen
27.12.2024
Koris kannattaa aloittaa jo lapsena
Pyrintö on tunnettu ainutlaatuisesta pelaajapolustaan pienimmistä Pikkususista aina aikuisten Korisliigaan asti. Pyrintö on paras paikka aloittaa korisharrastus, sillä se on kaikkien mahdollisuuksien seura. – Koris kannattaisi aloittaa heti kun lapsi tulee kouluikään, kannustaa Kimmo Salonen, joka on toiminut eri-ikäisten lasten ja nuorten valmentajana vuosikymmenten ajan.
– Vaikka korikseen voi hyvin tulla mukaan myöhemminkin, helpoimmin se käy kuitenkin pikkujunnuissa. Harjoittelun tulisi olla progressiivista, nousujohteista. Siksi olisi parempi, että aloittava junnu pääsisi tottumaan säännölliseen harjoitusrytmiin jo silloin, kun harjoituksia on vain pari kertaa viikossa. Myöhemmin teini-ikäisenä, kun joukkueharjoituksia on 4-5 viikossa, se voi tottumattomalle olla haaste, pohtii nuorempien ikäluokkien valmennuskoordinaattorina toimiva Kimmo Salonen.
Pyrinnössä harjoittelu on monipuolista, turvallista ja hauskaa
Yhteiskunnassa ollaan kasvavassa määrin huolissaan lasten vähäisestä tai yksipuolisesta liikkumisesta, ihan aiheesta. Siksi Pyrinnön koriksessakin painotetaan monipuolisuutta. Vaikka koristaidot ovat pääosassa harjoituksissa, jokaiset treenit ovat liikunnallisesti monipuolisia.
– En heti keksi motorisesti kehittävämpää lajia, jossa liikutaan eteen, taakse ja sivuille, ylös ja alas. Pallon käsittely kehittää koordinaatiota, siihen tarvitaan nopeutta ja voimaa, liikkuvuutta ja tasapainoa, miettii Kimmo Salonen koriksen kehittäviä ominaisuuksia. – Ja ennen kaikkea, lapsen näkökulmasta parasta on, että koris on tosi kivaa! Pelaamme useissa sarjoissa ja pystymme tarjoamaan kaikille omaan tasoon sopivia pelejä. Kaikissa harjoituksissa valmentajat ovat aikuisia, koulutettuja valmentajia, joista monella on myös vahva pelaajatausta aikuisten SM-sarjoihin asti.
– Meillä on pienimmissä hyvä valmentajatilanne. Nuoremmista tyttöjen ikäluokista löytyy mm. kolme naisten Korisliigaa (aiemmin SM-sarjaa) pelannutta valmentajaa: Laura Koskela, Paula Mäki, Anna Riisiö sekä tietenkin Korisliigan legenda Antero Lehto. Poikien puolella kovimman pelaajataustan omaavat niinkään SM-sarjassa pelanneet Roope Tähkä ja Riku Liljeberg. Lisäksi valmentajien joukossa on ammattikasvattajia ja muuten fiksuja ihmisiä, joten lapset ovat korisharjoituksissa hyvissä käsissä, lupaa Kimmo Salonen.
Pyrinnön nuorimpien koripallojoukkueiden ikäluokat kaudella 2024-2025 ovat:
· minit 2013-syntyneet (U12)
· minit 2014-syntyneet (U11)
· mikrot 2015-syntyneet (U10)
· mikrot 2016-syntyneet (U9)
· supermikrot 2017-2018 (U8/7)
Mini- ja mikrojoukkueilla on harjoituksia 2-3 kertaa viikossa arki-iltaisin ja lauantaisin 1-1,5 tuntia kerrallaan. Supermikrojoukkueilla 1-2 kertaa viikossa arki-iltaisin. Kaksi ensimmäistä harjoitusviikkoa ovat maksuttomia, jonka jälkeen voi tehdä päätöksen harrastuksen aloittamisesta. Harjoituksiin voi helposti tulla mukaan myös pitkin koripallokautta.
Tarkemmat tiedustelut oman ikäluokan joukkueen joukkueenjohtajalta tai päävalmentajalta.