Kilpailut

Kilpaileminen on luonnollinen osa suunnistusharrastusta. 

Kilpailut ovat osa hyvää harjoittelua ja hieno mahdollisuus päästä suunnistamaan uusiin maastoihin.

Kilpailuihin osallistuminen on kohtalaisen edullista.

Oravapolkulaisia kannustetaan osallistumaan kilpailuihin, ja OPK:n ohjelman kilpailut ovat oravapolkulaisille maksuttomia.

Jos lapsesi haluaa kilpailla eikä ole aiemmin osallistunut suunnistuskilpailuun, ota tarvittaessa yhteyttä ryhmäsi vastuuohjaajaan tai Pääoravaan (kati.ylatuuhonen(at)gmail.com).

Suunnistuskilpailut löytyvät Suunnistusliiton Irma palvelusta. Linkki tässä

Pikaohje kilpailuun lähtijälle:

  1. Hanki lisenssi Suomisportista 10€ (25€ vakuutuksellinen)
  2. Rekisteröidy IRMAan (muista tallentaa Sport-id numero)
  3. Liity Tampereen Pyrinnön jäseneksi
  4. Ilmoittaudu IRMAssa haluamaasi kilpailuun (“seura maksaa” ruksi aktivoituu viikon sisällä IRMAan rekisteröitymisestä, kiireellisissä tapauksissa ota yhteys Eeva-Maija Turpeiseen (eevamaija.turpeinen(at)gmail.com)
  5. Tutustu kilpailuohjeisiin, opastukseen ja lähtöaikaan järjestävän seuran kotisivuilla
  6. Tule kilpailupaikalle Pyrinnön leiriin tunti ennen lähtöaikaa nauttimaan hienosta päivästä

Alla tarkempia ohjeita kilpailuun lähtijälle:

Kilpailumaksut

Monet lähialueen kilpailujen osallistumismaksut kuuluvat  Oravapolun kausimaksuun. Saadaksesi osallistumismaksun seuran maksettavaksi, tarvitsee Irmassa valita “seura maksaa” kohta – tätä varten muista kirjautua Irmaan hyvissä ajoin ennen kilpailuja. OPK ryhmämaksuihin kuuluvia kilpailumaksuja ei hyvitetä jälkikäteen.

Loput osallistumismaksut laskutetaan jälkikäteen perhekohtaisesti kahdesti kaudessa.

 

Kilpailuja löytää OPK harjoituksista (lapsille suunnatut lähialueen kilpailut), Pyrinnön  suunnistusjaoston Kilpailut-sivulta, IRMA:sta ja KLL:n sivuilta.

Kilpailuja voi valita oman kiinnostuksen ja perheen aikataulujen mukaan. Kisapaikoilla on hieno tunnelma, ja oravaikäisten kilpailutoiminnassa on vahva harjoituksellinen ilmapiiri.

Kilpailuja järjestetään ympäri Suomen, ja kilpailuihin ilmoittautumisia voi tehdä esimerkiksi seudulle, jolle perhe on lähdössä kesällä lomailemaan.

Lapsille sopivia kilpailuja järjestetään kesäkaudella huhtikuun ja lokakuun välillä lähes joka viikonloppu.

Muita kilpailutapahtumia

Saattajasarja

Useissa lapsille suunnatuissa kilpailuissa on saattajasarja. Ilmoittautuminen tapahtuu yleensä näihinkin sarjoihin IRMAn kautta. Osallistuja saa henkilökohtaisen lähtöajan ja tuloksen. Saattajasarjassa toimitaan muutenkin kuin kilpasarjoissa, mutta maastoon saa lähteä saattajaksi oma vanhempi tai muu saattaja. Oravapolkuohjaajat ovat saattajina vain erikseen sovittaessa. Saattajasarjan tunnistaa sarjan perässä olevasta kirjaimesta “S”, esim. D7RRS tarkoittaa 7 vuotta kyseisenä vuonna täyttävien tyttöjen rastireitti saattajasarjaa.

Viestit

Suunnistuksessa järjestetään paljon viestikilpailuja myös Oravapolkuikäisille. Joukkueet valitaan viestihalukkuuden ilmoittaneiden lasten joukosta ja ne julkaistaan Oravapolun WA-ryhmissä. Viestijoukkueet valitsevaan ryhmään kuuluvat Petteri Lauronen, Timo Saarinen ja Marjo Jännes-Malm. Valinta tapahtuu ensi sijaisesti Hämeen alueen kilpailutulosten perusteella.

Oravapolulla kaikki halukkaat pääsevät osallistumaan viesteihin, vilttiketjuja ei meillä tunneta! Katso lisää viesteihin ilmoittautumisesta: Ohje kilpailuihin ilmoittautumisesta

Pyöräsuunnistus

Pyöräsuunnistuskilpailuja järjestetään kesän aikana. Pyöräsuunnistukseen tarvitaan maastopyörä ja karttateline (lainattavissa). Harjoituksista ja lajiin tutustumisesta tietoa löytyy kalenterista tai Maija Yli-Hietaselta (maija.ylihietanen[at]gmail.com).

Hiihtosuunnistus

Hiihtosuunnistuskilpailuihin ilmoittaudutaan samalla tavalla Irman kautta kuin kesäsuunnistuskilpailuihin. Kilpailumaksu laskutetaan osallistujalta jälkikäteen OPK:n kautta.

Rastiviikot

Rastiviikot ovat suunnistajille usein mieluisa tapa viettää aktiivista kesälomaa. Rastiviikoilla tarjotaan kilpailusarjoja 8-10-vuotiaista alkaen. Lisäksi tarjolla on eripituisia kuntoratoja niin aikuisille kuin lapsille. Kuntoradoille voi lähteä yhdessä kaverin tai vanhemman kanssa. Suomen rastiviikoille ilmoittaudutaan Irman kautta ja ulkomaisille rastiviikoille kilpailukutsujen mukaisesti.

Rastiralli (n. 3-10-vuotiaille)

Monissa kilpailuissa on Rastiralli. Rastirallissa voi olla tarjolla useampiakin ratoja, esim. kilpailun RR-rata tai leikkimielinen “puuharatasuunnistus”. Rastiralliin voi osallistua oman vanhemman kanssa, ja siihen voi ilmoittautua paikan päällä. Ajanottoa ei ole, kaikki osallistuneet palkitaan. Rastiralli on hyvä tapa tutustua suunnistuskilpailuihin, jos ei ole vielä valmis osallistumaan varsinaisiin kilpasarjoihin.